Enkelbandage kopen? | Bekijk het aanbod | Probrace - ProBrace

Enkelbandage kopen? Direct snelle levering van enkelbandages!

Hieronder vindt u een selectie van enkelbandages. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. 

Heeft u advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.
Bestel je enkelbandage online of kom naar één van onze aanmeetpunten!

Enkelbandage kopen? Direct snelle levering van enkelbandages!
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Enkelbandage Wrap Around

Enkelbandage Wrap Around

Deze wraparound enkelbandage is met haar 70 cm lengte de ideale enkelbandage voor elke voet. U plaatst deze bandage zelf eenvoudig om uw enkel heen en doet deze zo strak als u wilt. Super prijs kwaliteit verhouding!

€14,95

Bekijk en bestel
Thuasne Neopreen Enkelbandage

Neopreen Enkelbandage

Wanneer u enkelklachten heeft tijdens watersporten kan het soms moeilijk zijn hier een passende oplossing voor te vinden. Vaak zijn de producten lomp of kunnen ze slecht tegen water. Dankzij de Thuasne Neoprene Enkelbandage is dat probleem nu voorbij.

€19,95

Bekijk en bestel
GO Medical Enkelbrace met Banden

Enkelbrace met Banden

Dé allround enkelbrace met stelbanden die in te zetten is tijdens algemene dagelijkse bezigheden en tijdens het sporten. Daarnaast is deze enkelbrace zowel rechts als links te dragen! Ideaal dus!

€29,95 €14,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€39,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Zamst Filmista Enkelbrace

Filmista Enkelbrace

De Zamst Filmista is de dunste (1.3 mm!) en de lichtste enkelbrace op de markt! Ideaal tijdens het sporten door haar optimale draagcomfort en maximale bewegingsvrijheid!

€58,00 €44,95

Bekijk en bestel
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€89,95

Bekijk en bestel
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne. Een extra dun profiel zodat deze gemakkelijk in de schoen gedragen kan worden.

€59,95

Bekijk en bestel
Basko Basko A.S.O. Enkelbrace

Basko A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€72,95 €89,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Syndesmoseband

Teyder Syndesmoseband

De Teyder Syndesmoseband is een band voor rondom het onderbeen, ter ondersteuning van de syndesmose (bindweefselschot) tussen de enkelvork: de tibia (scheenbeen) en het fibula (kuitbeen).

€19,95

Bekijk en bestel
Incl. btw


De enkelbandages van ProBrace zijn met zorg geselecteerd en van een hoogstaande kwaliteit. Een goed passende bandage voor uw enkel is erg belangrijk om drukplekken en irritaties te voorkomen. Onze enkelbandages worden veelvuldig ingezet bij sporten zoals, voetbal, hockey, tennis, badminton, volleybal en handbal. Ook kunt u bij ons terecht voor kinderbandages en bandages die niet sport gerelateerd zijn. Koopt u een enkelbandage bij Probrace dan bent u zeker van de beste ondersteuning voor uw enkel. ProBrace levert bandages voor iedere situatie en leeftijd.


Enkelbandages die passen bij uw klacht

Niet iedere enkelbandage is geschikt voor uw situatie. Een enkelbandage moet perfect passen en het juiste deel van uw voet/enkel ondersteunen. Heeft u last van uw achillespees, instabiliteit van uw enkel of het continu verzwikken van uw enkel dan biedt een bandage voor uw enkel mogelijk uitkomst. Een enkelbandage is een goede vervanger voor tape en geeft uw enkel rust bij oedeem of milde verzwikking. 

Een kort overzicht van de meest voorkomende indicaties waarbij enkelbandages ingezet kunnen worden:

 • Enkel instabiliteit
 • Preventie
 • Milde enkeldistorsie/enkelverzwikking
 • Achillespees irritatie
 • Kapselirritatie
 • Oedeem
   

Onze enkel bandages zijn met zorg geselecteerd

ProBrace staat voor haar kwaliteitsbandages. Door onze ervaring vanuit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en eigen praktijk hebben we een duidelijk beeld van de opties die wij u kunnen bieden op het gebied van bandages.  Bij al onze producten kunt u een ondersteuningsklasse terugvinden die de zwaarte van ondersteuning weergeven. Gaat u over tot het kopen van een enkelbandage op onze site dan garanderen wij u de best mogelijke kwaliteit.

 

Een enkelbrace of bandage bij enkelverstuiking of enkelkneuzing

Enkelverstuiking en enkelkneuzing is de meest voorkomende sportblessure in Nederland (Schmikkli e.a. sportblessures in het totale speelveld, NOC NSF 2002). 
Onderstaand overzicht geeft aan welke acties tijdens sporten het meest provocerend voor het ontstaan van sportblessures zijn:

 • Rennen, sprinten, hardlopen 290.000
 • Springen 170.000
 • Contact tegenspeler 290.000
 • Draaien 130.000
 • Contact voorwerp 250.000

In de huidige richtlijn van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten) wordt het dragen van een brace geadviseerd vanaf het moment dat de zwelling is afgenomen. De kans op volledig herstel is groter indien iemand de eerste 6 weken na letsel een enkelbandage gebruikt. Sneller hervatten van sportactiviteit is daarvan het gevolg. Echter is het dragen van een enkelbandage geen garantie voor blessurevrij kunnen sporten. Het preventief inzetten van een enkelbandage zorgt voor een forse verlaging van de kans op een herhaald trauma. De EXO-L brace is daar een mooi voorbeeld van. Een maatwerk brace die enkel en alleen preventief ingezet kan worden.

De enkel/voet is een zeer complex gewricht. Via onderstaande link kunt u een wat duidelijker beeld krijgen van dit gewricht.

https://www.youtube.com/watch?v=z66QuF2S7cg

 

Tape of enkelbandage?

Het koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten heeft duidelijke richtlijnen op het gebied van blessures en enkelklachten. Wanneer adviseren therapeuten een enkelbandage en wanneer kunt u beter gaan voor tape? Sommige therapeuten zweren bij een brace of bandage, andere weer bij tape.  Het koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten heeft door middel van onderzoek te combineren met praktijkervaring een duidelijk beeld weten te scheppen over deze twee in te zetten methodes. Hieronder een kort overzicht van de voor en nadelen.

Brace

 

Tape

 • Een brace is op termijn goedkoper dan tape.
 • Binnen enkele uren geeft een brace  4,5-12% minder steun door het loosening-effect.  Dit is echter gemakkelijk op te lossen door de brace strakker aan te trekken.
 • Vermindert  de kans op herhaling van enkelverzwikking met 40-50%
 • Afhankelijk van de brace, belemmert deze de 'normale' beweging niet of nauwelijks.
 • Patiënt kan een brace gemakkelijk om en af doen.
 • Een brace voldoet wanneer het geboden draagcomfort en de gegeven steun met elkaar in evenwicht zijn.
 • Er zijn verschillende soorten bandages met diverse ondersteuningsklassen.

 

 • Op termijn is tape een stuk duurder dan een brace
 • Binnen enkele uren geeft tape 40-50% minder steun door het loosening-effect
 • Vermindert  de kans op herhaling van enkelverzwikking met 40-50%
 • Belemmert 25% meer de ‘normale’ beweging van de enkel
 • Om sporttape aan te brengen, moet er vaak een professional aan te pas komen. Daarnaast is tape na de sport activiteit lastiger te verwijderen
 • Tape kan gemakkelijker en beter aan individuele wensen worden aangepast.
 • Door gebruik van lijm is de kans op huidirritatie groter

 

(Bron:KNGF richtlijn)

Een vergelijkend onderzoek tussen een enkelbrace of bandage en tape staat of valt met de soort tape of brace die men heeft toegepast. Iedere brace heeft immers zijn eigen ondersteuningsklasse.
 

Verzwakken mijn enkelspieren bij het dragen van een enkelbandage? 

Dat het dragen van enkeltape of -brace leidt tot spierverzwakking bij sporters is een fabel. Een gemiddelde Nederlandse voetballer sport twee tot drie maar per week. Dit staat gelijk aan ongeveer 4-6 uur actief bezig zijn. Tijdens het voetballen werkt de tape of brace als hulpmiddel om geen piekbelasting op de enkelbanden te creëren, en voorkomt daardoor nieuw letsel aan de enkel. De spieren rond de enkel krijgen voldoende prikkels om niet te verslappen. Een brace dragen zorgt voor bescherming maar niet direct voor verzwakking van de spieren.

Bron: http://www.jeroenboschziekenhuis.nl/Publicaties/106312/Kasper-Janssen---Sportarts

http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/2015-0181.pdf

https://www.vumc.nl/onderzoek/promoties/september-2016/promotie-janssen/


 

Advies bij het selecteren van uw enkelbandage!

ProBrace staat altijd voor haar klanten klaar en stelt service voorop. Via onze chat kunt u online in contact komen met een van onze medewerkers om u te laten adviseren bij het kopen van een enkelbandage. Telefonisch kunt u ook om advies vragen, ons team staat altijd voor u klaar.  Wilt u de brace graag passen en even vasthouden. Maak dan telefonisch een afspraak op een van onze aanmeetpunten.
ProBrace biedt alleen de enkelbandages aan waar wij als specialisten honderd procent achter staan. Wilt u graag een ander type enkelbandage die niet op onze site staat, neem dan gerust contact met ons op. wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om bandages, sportbandages en andere medische voorzieningen aan te meten. 

Bij iedere brace op onze website kunt u een maattabel terugvinden. Selecteer de juiste maat en zijde. Sommige bandages zijn universeel in te zetten en zal deze optie dus ook niet verschijnen.

 
Enkelbandage tips

 • Wij adviseren om een (sport)sok te dragen onder de bandage, om de huid te beschermen tegen eventuele stiknaden
 • Heeft uw brace klittenbanden? Sluit na gebruik dan altijd de klittenbanden om klitten en vervuiling van de klittenbandsluiting te voorkomen
 • Was de enkelbandage met de hand en laat deze aan de lucht drogen

 

Waar kan ik een enkelbandage kopen?

Hoe kunt u uw bestelling plaatsen op ProBrace.nl? Nadat u de door u gewenste enkelbandage op ProBrace.nl gevonden heeft, dient u indien mogelijk de maat, kleur en zijde te selecteren. Vervolgens klikt u op de knop 'In winkelwagen'. Hiermee heeft u het product eenmalig toegevoegd aan uw digitale winkelwagen. Vervolgens kunt u terugkeren naar de webshop om nog een product te selecteren of om af te rekenen.Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd:

 • Verzenden
 • Ophalen
 • Rembours

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Hierna kunt u kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden:

 • Handmatig overboeken
 • Ideal
 • PayPal
 • Creditcard
 • Mr. Bancontact
 • Afterpay

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en goed te keuren. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage het factuur  voor uw persoonlijk administratie. Eventuele antwoorden op vragen over het verzenden en/of retourneren van uw bestelde enkelbandage kunt u hier vinden.