Maatwerk korsetten

Een korset of lumbale brace is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden ter correctie, ondersteuning of bescherming van de lumbale wervelkolom. Voor maatwerk kan gekozen worden wanneer een confectieproduct onvoldoende pasvorm of steun geeft. Vaak wordt voor een maatwerk orthopedisch korset gekozen bij slijtage, overbelasting, degeneratieve rugklachten (spondylose of scoliose op latere leeftijd) of (oude) lumbale inzakkingsfracturen door trauma of osteoporose.

Net als een medisch korset zorgt ook een orthopedisch korset voor stabilisatie en / of ondersteuning van uw rug / lumbale wervelkolom. In vaktaal worden orthopedische korsetten ook wel een ortheses of rugortheses genoemd. Het verschil tussen een medisch korset en een orthopedisch korset zit hem met name in de mate van stabiliteit en de gebruikte materialen.

Een goed passend korset is maatwerk

Daarom kan een maatwerk korset alleen door een gespecialiseerd iemand aangemeten moeten worden. Vervolgens zal een afspraak gemaakt worden om een paskorset te passen. Hierop zullen nog wat aanpassingen gedaan kunnen worden alvorens het korset volledig afgewerkt kan worden. Bij de derde afspraak is het korset klaar om afgeleverd te worden.

Een maatwerk korset kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en een comfortabele pasvorm en zijn enkel gemaakt uit hoogwaardig katoen en leder. De levensduur van een orthopedisch maatwerk korset bij dagelijks gebruik is 1,5 tot 2 jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze instrumentmakerij Leuk Orthopedie Techniek B.V..

Of bekijk hier ons online assortiment confectie korsetten en braces voor de rug.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

In de middag besteld en de volgende dag…

10 / 10

In de middag besteld en de volgende dag al in huis

Snel en makkelijk bestel proces

8 / 10

Snel en makkelijk bestel proces. Goede update over levering. Maattabel klopt

Toppie product

10 / 10

Perfect product doet zijn werk goed

Het zou fijn zijn als er bij de plastic…

8 / 10

Het zou fijn zijn als er bij de plastic onderdelen voor de nacht er een zachte stof of iets dergelijks overheen gedaan kan worden anders...

De service

10 / 10

De service

Laat een review achter