Exo-L - ProBrace

Exo-L

×

Materiaal

Exo-L Exo-L Enkelbrace

Exo-L Enkelbrace

De EXO-L is een maatwerk 3D geprinte enkelbrace die buiten de schoen wordt gedragen. Het principe bestaat uit een maatwerk hielkap en een een lus op de schoen waartussen een extra enkelband gespannen wordt.

€299,00 €150,00

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Exo-L Maatwerk enkel brace

Mensen met zwakke enkels opgelet. Als je net als ieder ander ‘meer wilt sporten’, heb je wellicht baat bij de Delfste start-up EXO-L. Zij maken enkelbescherming met behulp van 3D-printing, speciaal voor de circa 500.000 Nederlanders die per jaarlijks hun enkel in Nederland verzwikken – of daar bang voor zijn om enkels te verzwikken.

Wat is het?

Een op maat gemaakte enkelband die verzwikken van de enkel moet voorkomen. Het werkt net als een veiligheidsriem in de auto: zodra je dreigt te verzwikken, komt er spanning op de band te staan zodat dat niet gebeurt. De enkel blijft verder vrij om te bewegen. Veelgebruikte alternatieven – braces en tape – zetten de enkel juist een beetje vast, om de beweging te voorkomen.

Hoelang bestaat dit al?

Oprichter Marcel Fleuren begon drie jaar geleden met pilots tijdens zijn afstudeeropdracht aan de TU Delft. Sinds april is het daadwerkelijk op de markt als goedgekeurd medisch hulpmiddel. 

Hoe gebruik je dit?

Je kunt de band verbinden met elke sportschoen, behalve hoge basketbalschoenen. Ook bij hele slappe turnschoentjes is het lastig, want de enkelband maakt juist gebruik van de schoen.

Wat is het verdienmodel?

Ze verkopen de enkelbanden, voor 199 euro per stuk. Omdat elke enkelband uniek 3D-geprint wordt voor je enkel, gebruiken ze een scanner die een 3D foto van je enkel maakt. Ze maken nu nog weleens een afspraak voor het opmeten bij je thuis, maar zijn ook van start gegaan met een systeem waarbij de scanners in winkels staan, zodat mensen daarheen kunnen voor de foto.

Exo-L
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »