Kniebrace kopen? Snel online bestellen! - ProBrace

Kniebrace kopen? De beste kniebraces online te koop!

×

Kleur

Materiaal

GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Neopreen Kniebandage met Baleinen

Neopreen Kniebandage met Baleinen

De neopreen kniebandage van Thuasne is een kniebrace die veelal ingezet wordt tijdens het (water)sporten. De baleinen aan de zijkant van de brace ondersteunen het kniegewricht in haar functie voor een optimale sportieve prestatie!

€44,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding!

€54,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconen rand kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren 70 toonaangevend!

€64,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Vergelijk
Informatie
Viofix Kniebrace met Scharnieren

Kniebrace met Scharnieren

De Viofix kniebrace met scharnieren is een kniebrace speciaal voor mensen met zwaardere knieblessures. Hierbij te denken aan zware instabiliteiten, knieband laesies, status na VKB-reconstructie of voor/na een meniscus behandeling.

€109,95 €54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, binnenband en/of meniscusletsel zorgt de Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen.

€117,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het gewricht.

€134,00

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Hieronder vindt u een selectie van kniebraces. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in buiten- en binnenland. Uit een breed scala aan kniebraces heeft ProBrace voor u de beste producten geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Kniebraces kopen van de beste kwaliteit?

Bestel je kniebrace online of kom naar één van onze aanmeetpunten

Of u nu een kniebrace nodig hebt om uw pijnklachten te verminderen zodat u weer actiever kunt bewegen of u wenst een kniebrace ter ondersteuning of preventie bij het sporten. ProBrace zorgt ervoor dat u de beste kniebrace kunt kiezen die het beste aansluit bij uw situatie en wensen.

Kniebraces aangeboden door ProBrace worden zorgvuldig door ons geselecteerd. De door ProBrace geselecteerde producten zijn bewezen effectief (evidence based), getest in onze praktijken en van de allerbeste kwaliteit! U kunt daarom veilig uw brace ter ondersteuning van uw knie bij ons online bestellen. In ons ruime assortiment vindt u altijd de juiste kniebrace voor uw situatie!

Kniebraces voor elke indicatie en situatie bestellen?

Niet iedere kniebrace is hetzelfde en heeft dezelfde functie. Zo zijn er veel verschillende indicaties waarvoor een kniebrace ingezet kan worden. Een kleine selectie van deze pathologieën zijn:

 • Instabiliteit
 • Kruisband ruptuur
 • Distorsies
 • Artrose / slijtage
 • Patellofemorale pijn klachten
 • Runners knee
 • Jumpers knee
 • Etc.

Voor elke indicatie is er weer een kniebrace die hiervoor specifiek gemaakt is. Op elke productpagina van onze kniebraces kunt u vinden voor welke indicaties de kniebraces geschikt zijn. Daarnaast is het heel eenvoudig om de juiste ondersteuningsklasse te bepalen dankzij onze ondersteuningsklasse wijzer.

Kniebrace inzetten bij een patellofemorale pijnklacht

Een patellofemorale pijnklacht is een pijn welke ontstaat tussen de patella (knieschijf) en het femur (bovenbeen). Dit is een veelvoorkomende klacht bij meisjes in de groei. Doordat het skelet en zachte structuren op een verschillend tempo groeien, kan er een onbalans ontstaan in de sporing van de knieschijf. Een kniebrace met een omega pelotte zoals de Genutrain P3 of de T-Strap van de Q-Brace zorgen voor een goede ondersteuning van de knieschijf en pijnverlichting van de pijnklachten. Ook bij volwassenen kan een patellofemorale pijnklacht ontstaan. Door artrose, reuma of een trauma kan het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf geïrriteerd raken met dezelfde pijnklachten als gevolg. Ook voor deze indicaties kunnen de Genutrain P3 of Q-Brace ingezet worden tegen deze specifieke pijnklachten. 

Kniebrace bij artrose / slijtage knie

Iedereen krijgt op een bepaalde leeftijd te maken met artrose. Een veel voorkomend gewricht waar artrose in op kan treden is het kniegewricht. De knie kan hierdoor opzetten met vocht, rood en warm aanvoelen en een constante zeurende pijn geven. Met een elastische kniebrace kunt u de knie ondersteunen waardoor deze minder pijnlijk zal zijn en minder zwelling zal geven. Via één van onze spreekuren kunt u hiervoor ook speciale OA / rigide kniebraces krijgen welke behalve ondersteuning ook een standscorrectie van de knie geven.

Een kniebrace tijdens sport

Wanneer u al een blessure heeft (gehad) is een kniebrace in te zetten als een preventief hulpmiddel voor een recidief. Hiervoor draagt u de kniebrace alleen gedurende de sportactiviteit en niet tijdens de overige activiteiten. Tijdens het sporten kan een kniebrace ondersteuning geven, voorkomen dat er vocht in de knie ontstaat en in sommige gevallen zorgt de proprioceptie van speciale siliconen pelottes voor een masserende en pijn verlichtende werking.

Enkele sporten waarbij kniebraces vaak worden ingezet ter ondersteuning of preventie zijn:

Knie braces tijdens wintersport

Ongeveer 20% van de wintersporters loopt een blessure op, waarvan de meeste knieblessures zijn. Van deze knieblessures zijn binnenbanden (MCL) en voorste kruisband rupturen (ACL) het meest voorkomend. Overigens komen de knieblessures bij skiërs vele malen meer voor dan snowboarders. Er zijn diverse oorzaken te noemen, maar verdraaiingen, niet losschieten van skibindingen en slechte voorbereiding op de wintersport zijn veel voorkomende en gehoorde oorzaken. Wat aantallen betreft blijven de knieblessures onder sporters redelijk constant, maar in verhouding tot het aantal wintersportblessures ziet men dat de knieblessures steeds meer toenemen. Een elastische kniebrace kan ervoor zorgen dat uw knie minder snel pijnlijk en vermoeid zal raken. Een rigide kniebrace kan echter ook voor een groot deel bijdrage aan de preventie van een nieuwe blessure en bepaalde bewegingsrichtingen voorkomen.

Kniebrace en slappe / zwakke spieren: fabel of feit?

Veel mensen zijn bang dat door het dragen van een kniebrace de spieren ‘zwak’ worden. Dit is gelukkig een fabeltje. Een kniebrace van ProBrace wordt aangeboden als een hulpmiddel, dus u dient deze kniebrace dan ook te dragen op het moment dat u deze hulp nodig heeft. Bij pijn, piekbelastingen (sport etc.) of langdurige belastingen (lang lopen / lang staan etc.) kan de kniebrace pijn verlichtend en ondersteunend werken. De spieren rondom de knie krijgen altijd voldoende prikkels door dagelijkse bezigheden. Wanneer u pijn heeft aan uw knie en hierdoor minder kan bewegen, zal het spierverlies vele malen groter zijn.

Rigide of elastische kniebrace

Grofweg zijn kniebraces onder te brengen in drie categorieën.

 • Rigide kniebraces
 • Elastische kniebraces
 • Kniebandages

Rigide kniebraces zijn uitgevoerd met een stevig frame, vaak van aluminium of carbon. Daarnaast zijn deze braces altijd voorzien van 1 of 2 scharnieren om een normale bewegingsvrijheid van de knie te garanderen. Rigide kniebraces worden alleen ingezet bij de zwaarste blessures en of belastingen. Bijvoorbeeld na een conservatieve of operatieve behandeling van een kruisbandruptuur. Een mooi voorbeeld van een rigide kniebrace is de SecuTec Genu van Bauerfeind.

Elastische kniebraces zijn zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van een elastisch materiaal. Daarnaast zijn ze veelal uitgevoerd met siliconen pelotte(s) en een versteviging in de vorm van een (spiraal)balein. Elastische kniebraces kunnen ook worden uitgevoerd met een scharnier, maar dit scharnier vormt dan geen rigide verbinding met het andere scharnier zoals dit bij een rigide kniebrace wel het geval is. Elastische kniebraces zijn soms leverbaar in een ‘wikkel’model met klittenbandsluiting maar meestal zijn deze elastische kniebraces circulair gesloten en kunt u ze aantrekken als een kous. De Genutrain van Bauerfeind is een voorbeeld van een zeer succesvol ingezette elastische kniebrace.

Kniebandages zijn het instapmodel onder de kniebraces. Kniebandages hebben geen pelottes, baleinen of scharnieren. Deze kunnen toegepast worden om de knie warm te houden (thermische werking) en kunnen een lichte ondersteuning geven. Een goed voorbeeld van een kniebandage is de Genu Action van Thuasne.

Advies van de specialist bij uw kniebrace

Een goed passende kniebrace is van groot belang om drukplekken of irritaties te voorkomen. ProBrace biedt alleen producten aan waar wij als specialisten honderd procent achter staan. Wilt u graag een ander type kniebrace die niet op onze site staat, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om braces en kniebraces en andere medische voorzieningen aan te meten. 

Door de verschillende medische disciplines en invalshoeken van onze medewerkers kunnen wij u altijd voorzien van het juiste advies. Ook als dit betekent dat u beter geen product van ons kunt kopen. U kunt op meerdere manieren met onze helpdesk in contact komen:

Wanneer u liever een product wilt passen of voelen bent u altijd bij ons in de winkel welkom. Wij maken gebruik van meerdere magazijnen waardoor een product soms niet in de winkel aanwezig is. Dus om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u graag om van tevoren even telefonisch contact op te nemen.

De beste kniebrace gevonden? Plaats een bestelling!

U kunt uw nieuwe kniebrace eenvoudig bestellen op ProBrace.nl. Indien nodig kunt u aan de rechterzijde van de productpagina de maat, kleur en eventueel zijde selecteren. Door op de knop ‘In winkelwagen’ te klikken plaatst u de kniebrace in uw digitale winkelmand. Hierna kunt u kiezen om door te winkelen of om uw digitale winkelmand af te rekenen.

Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd. U heeft bij ProBrace.nl meerdere opties:

 • Verzenden
 • Ophalen
 • Rembours 

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn kunt u bij ProBrace kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. Zo kunt u zelf de betaalmethode kiezen waar u het meeste mee vertrouwd bent: 

 • Handmatig overboeken
 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard
 • Mr. Bancontact (België)
 • Afterpay

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en te accepteren. Deze Algemene Voorwaarden zijn opgesteld samen met de stichting ‘Thuiswinkel Waarborg’ zodat u als consument optimaal beschermd bent. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage het factuur voor uw persoonlijk of zakelijke administratie.

Wanneer u toch niet volledig tevreden bent over de door u aangeschafte kniebrace kunt u deze aan ons retourneren. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. U kunt deze voorwaarden en eventuele andere antwoorden op vragen over het verzenden en/of retourneren van uw bestelde kniebrace hier vinden.

 

Kniebrace kopen? De beste kniebraces online te koop!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »