Medisch en Orthopedisch Blog

Help! Ik heb reuma!

  • Geplaatst op
  • Door Maik van ProBrace
  • 0
Help! Ik heb reuma!

Wat is reuma? Wat kan ik aan reuma doen? Hoeveel mensen krijgen reuma? Welke vormen van reuma zijn er? Hoe herken ik reuma? Wat zijn de symptomen van reuma? Dit zijn allemaal vragen die iemand met (beginnende) reuma zich hoort af te vragen. Herkent u dit bij uzelf? Wilt u meer te weten komen over reuma?

Lees hier verder...

Behandeling van Achillespeesklachten: Sneller is beter!

Behandeling van Achillespeesklachten: Sneller is beter!

Een behandeling van achillespeesklachten moet zo snel mogelijk gestart worden om heftigere blessures te voorkomen. Een behandeling kan bestaan uit rust, tapen, fysiotherapie, steunzolen of een brace. Met een of meerdere van deze behandelingen en vooral veel geduld komt iedereen van deze klachten af!

Artrose; wat nu?

Artrose; wat nu?

Een brace, spalk of bandage voor uw pols, hand of duim geeft rust, stabiliteit en steun bij klachten als artrose, reuma (reumatoïde artritis) of een gebroken pols. Maar wat is artrose eigenlijk? Hoe vaak komt artrose voor? Wat kan ik doen aan artrose? Is een brace iets voor mij? Welke brace is dan de beste? Waar vind ik zo’n ‘artrose’ brace? Krijg ik een brace vergoed door mijn zorgverzekering? Dit zijn allemaal vragen die in deze blog aan bod komen...

Help! Ik heb een klapvoet!

Help! Ik heb een klapvoet!

Door onderzoek kan de precieze oorzaak van uw klapvoet aan het licht komen. Vaak is dat een combinatie van een fysiek en neurologisch onderzoek. In sommige gevallen is er een specifieker zenuwgeleidingsonderzoek nodig of wordt er een (MRI-) scan gemaakt.

Wanneer u met een klapvoet rondloopt kunt u daar veel hinder aan ondervinden. Logischerwijs wilt u daar dan zo snel mogelijk vanaf. Deze blog gaan wij in op de hulpmiddelen die gebruikt worden bij een klapvoet.