Medisch en Orthopedisch Blog

Het verschil tussen Hielspoor en Fasciitis Plantaris?

  • Geplaatst op
  • Door Maik, Fysiotherapeut van ProBrace
  • 0

Ondanks dat hielklachten in de meeste gevallen al snel ‘Hielspoor’ worden genoemd, is er bij een overgroot deel van de mensen vaak sprake van een ontsteking van de peesplaat (Fasciitis Plantaris). ‘Hielspoor’ is echter een veel gebruikte en welbekende term, die vaak aangehaald wordt om hielpijn te omschrijven. Maar wat is nou het verschil tussen beide termen?

Online brace kopen!?

Online brace kopen!?

Is deze brace geschikt voor mijn blessure? Moet ik deze brace niet eerst even passen? Hoe weet ik welke brace de beste keuze is? Als ik deze bestel, mag ik deze dan retourneren? Zomaar enkele vragen die u zichzelf mogelijk stelt wanneer u bewegingsklachten hebt en zoekt naar een geschikte oplossing. Deze blog kunt u gebruiken als leidraad voor het aanschaffen van de juiste brace.

Kniepijn? Kniebrace kopen!

  • Geplaatst op
  • Door Rein van ProBrace
  • 0
Kniepijn? Kniebrace kopen!

Bij een knieblessure heeft men pijn aan het gewricht dat het onderbeen met het bovenbeen verbindt. Het kniegewricht is een ingewikkeld mechanisme dat uit vele onderdelen bestaat en wordt in het Latijn ook wel articulatio / articulus genus genoemd. Het is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, omdat de knie ervoor zorgt dat men het been kan strekken en buigen. Het kniegewricht is dan ook onmisbaar bij activiteiten als wandelen, lopen, rennen, zwemmen en fietsen. Wanneer je kniepijn ervaart wordt elke vorm van bewegen of sporten verhinderd. Erg vervelend! In deze blog kunt u lezen wat u er zelf aan kunt doen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »