Worden Braces Vergoed Door De Zorgverzekeraar

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Worden braces vergoed door de zorgverzekeraar?

Lees hier over vergoedingen van braces en bandages via uw zorgverzekering. Wanneer wordt een brace wel vergoed en wanneer juist niet? U leest het hier!

Worden braces vergoed?

Een brace of bandage die u online bestelt worden in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekering. Wanneer wel? Wanneer niet? Dat leest u in onderstaande blog.

Vergoedingen van braces en bandages via ProBrace

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van uw zorgverzekering: vergoedt deze de aanschaf van braces en bandages? Hierbij spelen het beoogde resultaat, de duur van het gebruik en de medische indicatie een belangrijke rol.

Wilt u via ProBrace in aanmerking komen voor een vergoeding van bijvoorbeeld uw duimbrace of polsbrace? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • –       U bent in het bezit van een recente en volledige verwijzing van een medisch specialist *(arts, orthopeed, reumatoloog, etc.)
  • –       Het beoogde gebruik is langdurig / permanent (chronisch), dagelijks en voor een minimale periode van 6 maanden
  • –       Het product is niet bedoeld voor sport

*bij sommige zorgverzekeraars is een verwijzing van de huisarts voldoende. Dit betreft vaak een herhaling / vervanging van een voorziening. Voor de meest actuele informatie raden wij u aan om uw zorgverzekering te raadplegen.

Let op!

Wanneer uw aangeschafte orthese vergoed wordt vanuit het basispakket dan wordt deze ten alle tijden verrekend met uw eigen risico. Het is slim om hier rekening mee te houden zodat u aan het einde van het jaar niet voor verrassingen komt te staan.
Als uw verzekering gebruik maakt van clusterprijzen* kan het zomaar zijn dat u via uw eigen risico meer betaalt voor een hulpmiddel, dan deze daadwerkelijk kost (wanneer u deze privé aanschaft). Controleer daarom van tevoren altijd wat een hulpmiddel privé of via de verzekering kost.
*clusterprijzen zijn vaste geclusterde prijzen die verzekeraars hanteren voor bepaalde voorzieningen, ongeacht de daadwerkelijke kostprijs. Wilt u weten of uw verzekering clusterprijzen hanteert, dan dient u dit zelf bij uw verzekering na te vragen.

**voor de meest actuele informatie raden wij u ten alle tijdens aan contact op te nemen met uw verzekering.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

Snelle levering

10 / 10

Duidelijke website, bestellen is makkelijk en snelle levering (volgende dag in huis).

Was een klein misverstand over de…

10 / 10

Was een klein misverstand over de bestelling. Werd vriendelijk te woord gestaan en probleem was binnen een dag opgelost. Ben zeer tevreden.

Een fijne enkelbrace die lekker dun is…

10 / 10

Een fijne enkelbrace die lekker dun is en daardoor goed in je schoen past. Hij geeft extra steun zonder dat hij strak aanvoelt.

Goede omschrijving van het product en…

10 / 10

Goede omschrijving van het product en goed verzorgde administratieve afwikkeling. Snelle levering

Een duidelijke afbeelding van het…

10 / 10

Een duidelijke afbeelding van het product. Of de spalk zal helpen is nog afwachten,maar het is een goed product,en een goede pasvorm,voelt goed stevig aan als steun ook bij het werken.

Laat een review achter