Lage Rugklachten Wat Nu

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Lage rugklachten, wat nu?

Rugklachten staan al jaren op nummer 1 meest voorkomende en gehoorde klachten bij paramedisch en medisch specialisten, met alle gevolgen van dien. Wat kunt u zelf doen om van deze vervelende rugklachten af te komen? Dit leest u in onderstaande blog.

Rugpijn? Wat kunt u daar tegen doen?

Al sinds 2016 zijn lage rugklachten de meest voorkomende en gehoorde klachten bij medisch en paramedische specialisten. De verzuimcijfers schieten omhoog door deze klachten. Om over kosten al niet te spreken. Maar wat kunt u er zelf aan doen om deze vervelende rugklachten te voorkomen en/of weg te nemen.

Oefeningen voor een zwakke rug:

  1. Ga op de buik liggen en leg uw armen voor u uit. Breng nu uw benen beurtelings omhoog, zo ver als u kunt. Herhaal deze oefening 10 keer.
  2. Ga plat op uw buik liggen met uw armen langs uw lichaam. Richt uw bovenlichaam langzaam op en ga daarna weer omlaag. Herhaal deze oefening 10 keer.
  3. Ga plat op uw buik liggen met uw armen voor u uit. Breng vervolgens gelijktijdig uw armen en benen omhoog. Herhaal 10 keer.
  4. Ga op uw buik liggen en breng uw armen en benen kruislings van elkaar omhoog. Herhaal 10 keer.
  5. Ga op uw rug op bed liggen en leg uw armen langs het lichaam. Trek de kin in en duw de nek hierbij in de grond. Hou dat 5 tellen vast. Ontspan daarna. Doe deze oefening ook zittend op de rand van het bed. Herhaal 10 keer.

Helpen deze oefeningen niet? Een rugbrace kan u helpen klachten te verminderen en de pijn weg te halen, dit alles om de kwaliteit van leven omhoog te brengen.

De effectiviteit van rugbraces is onderzocht en klinisch bewezen effectief. De belangrijkste bevindingen zijn

– Een snellere afname van pijn in de rug!

– Een sneller en beter herstel door het dragen van een rugbrace!

– Een besparing op de kosten voor medicatie en ziekenhuisbezoeken! Dit scheelt weer in uw portemonnee!

– Een zeer hoge klanttevredenheid van 93,7% door het dagelijks dragen van een rugbrace!

Wij maken onderscheid tussen 3 type rugbraces voor a-specifieke rugklachten:

Rugbrace bij acute rugklachten

De Thuasne Dynacross rugband is een elastische compressie rugband speciaal voor mensen met acute lage rugklachten. Deze rugband is gemakkelijk zelfstandig aan te doen en onzichtbaar onder de kleding. Een uitgebreidere versie van deze rugband is de Dynacross Activity. Deze rugband is net iets uitgebreider met 2 banden aan weerszijden voor extra compressie, stabiliteit en stevigheid.

Preventief een rugbrace dragen

Heeft u last van uw lage rug? Een onzeker gevoel in de lage rug? Gaat u af en toe door uw rug? Gedurende de nacht last van uw rug? Een rugbrace kunt u ook preventief inzetten. Wat betreft een preventieve rugbrace adviseren wij u de Lombaskin Ruggordel! Deze getailleerde rugbrace is gemakkelijk zelfstandig aan te doen, onzichtbaar onder kleding, zorgt voor een smalle taille en is de hele dag door tijdens alle activiteiten te dragen!

Houdingscorrigende rugbrace

U kunt een rugbrace dragen ter correctie van de bovenrug of ter correctie en ondersteuning van de lage rug. Voor een correctie van de houding zodat u meer rechtop staat en uw schouders naar achteren houdt adviseren wij u de GO Medical Bovenrug Rechthouder. Deze eenvoudige maar zeer doeltreffende rechthouder voor de bovenrug is gemakkelijk en onzichtbaar onder kleding te dragen en bovendien momenteel afgeprijsd voor maar €19,95!! Wat betreft de onderrug adviseren wij u bij een instabiel gevoel en ter correctie van de onderrug en houding: de Lombamum rugbrace! Deze rugbrace wordt ook veel ingezet tijdens de zwangerschap!

Rugbraces zijn een conservatieve behandeling bij revalidatie, tijdens het bewegen en geven u pijnverlichting. Op deze manier kunt u beter en sneller herstellen (wetenschappelijk bewezen). De keuze van de rugbrace is wel essentieel voor de werking. Twijfelt u over uw keuze rugbrace? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat!

TIP! Bezoek onze rug- en knieklachten dag op 9 & 10 augustus 2019!

*Wegens verwachte drukte adviseren wij u wel eerst om u aan te melden via info@probrace.nl.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Aanrader!!

10 / 10

Snelle levering en via de mail word je op de hoogte gehouden wanneer je bestelling geleverd wordt…Top!!

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de…

10 / 10

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de telefoon,keurig verpakte bestelling.

Snelle levering volgens afspraak

10 / 10

Snelle levering volgens afspraak

X

10 / 10

X

Nacht Brace.

8 / 10

Nacht Brace. Deze is zeer aangenaam kwa stof. Is niet vervelend in bed. Ben de eerste ochtend na het dragen met minder pijn uit bed...

Laat een review achter