Kniepijn Kniebrace Kopen

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Kniepijn? Kniebrace kopen!

Bij een knieblessure heeft men pijn aan het gewricht dat het onderbeen met het bovenbeen verbindt. Het kniegewricht is een ingewikkeld mechanisme dat uit vele onderdelen bestaat en wordt in het Latijn ook wel articulatio / articulus genus genoemd. Het is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, omdat de knie ervoor zorgt dat men het been kan strekken en buigen. Het kniegewricht is dan ook onmisbaar bij activiteiten als wandelen, lopen, rennen, zwemmen en fietsen. Wanneer je kniepijn ervaart wordt elke vorm van bewegen of sporten verhinderd. Erg vervelend! In deze blog kunt u lezen wat u er zelf aan kunt doen!

Pijn aan de knie? Blijf er niet mee lopen!

Omdat het kniegewricht uit vele verschillende structuren bestaat, worden beweging en stabiliteit in het kniegewricht gewaarborgd. Echter kunnen deze structuren er ook voor zorgen dat het kniegewricht niet meer naar behoren ‘werkt’: hierdoor kan men langdurig last krijgen van een pijnlijke en gevoelige knie. Hoe werkt dit precies?

Ontstaan knieblessure

Een knieblessure kan op vele mogelijke manieren ontstaan. Wanneer iemand geblesseerd is aan zijn/haar knie, kunnen de spieren of pezen inscheuren. Het is ook mogelijk dat er sprake is van overbelasting in de ligamenten, het kraakbeen of één van de overige structuren (meniscus, kruisbanden, kniebanden, etc.). Een knieblessure kan optreden na langdurig dezelfde bewegingen (chronisch), of juist na een onverwachte beweging zoals een valpartij / trauma (acuut). In beide gevallen heeft men erg veel pijn aan de knie.

Symptomen knie brace

Er bestaan vele symptomen die kunnen duiden op een blessure in het kniegewricht (denk hierbij aan crepitaties / knarsen / kraken in de knie, pijn in de knie, dikke of gezwollen knie, rode knie, warme knie, etc.). Maar welke knieblessures zijn er eigenlijk allemaal? Welke symptomen van een geblesseerde knie komen overeen met mijn klachten? En last but not least: hoe zijn deze vervelende knieblessures te behandelen? Want dat is wat we willen, praten in oplossingen!

De verschillende soorten knieblessures worden hieronder één voor een besproken. U kunt deze links aanklikken om meer te lezen over de desbetreffende aandoening en welke producten wij –de specialisten van ProBrace- aanraden bij desbetreffende klacht.

Iedere knieklacht de juiste kniebrace!

Een kniebrace, kniebandage of knie sportbrace kan ondersteuning bieden bij verschillende lichamelijke activiteiten. Bij een pijnlijke of gevoelige knie is een brace of bandage uitermate geschikt. Heeft u momenteel nergens last van? Zelfs dan kan een brace voor de knie het gewricht een handje helpen om in de toekomst klachten te voorkomen. Het kan lastig zijn om vast te stellen welke aandoening u precies heeft en welke brace hiervoor geschikt is. Geen zorgen: u kunt vrijblijvend contact op nemen met één van de specialisten van ProBrace voor een compleet gratis consult. Dit kost u niets, behalve de moeite! Zij zullen u helpen om een juiste keuze te maken voor uw geblesseerde knie.

Kniebrace bestellen bij ProBrace?

Op de site van ProBrace vindt u een uitgebreide selectie van de beste kniebraces, kniebandages en sportbraces, geselecteerd door ons team fysiotherapeuten, instrumentmakers & orthopedisch adviseurs. Via de blessurewijzer maakt u een keuze welke blessure bij u past en welke braces en bandages voor de knie bij desbetreffende blessure passen. Per aandoening zijn verschillende braces en bandages geselecteerd om voor u de optimale zorg te kunnen bieden. Hebt u een pijnlijke knie ten gevolge van een knieblessure, of gebruikt u een kniebrace liever preventief(tijdens het uitoefenen van een sport)? Beide opties zijn mogelijk. Ondersteuning van de knie is in beide erg gevallen belangrijk!

Knie brace online kopen, thuis passen & Niet goed, geld terug!

Bij ProBrace kunt u de kniebraces, kniebandages en sportbraces gemakkelijk en snel online bestellen en vervolgens in alle rust thuis passen. Bent u toch niet helemaal tevreden of wilt u liever een andere maat proberen? Binnen 14 dagen mag u dit product aan ons retourneren en wij crediteren het volledige aankoopbedrag! Kijk onder andere bij de verschillende aandoeningen om te bepalen welke brace voor u geschikt is. Komt u er niet uit? Geen probleem! U kunt vrijblijvend contact opnemen met ProBrace voor een op maat gemaakt advies of u komt langs in Bergambacht of Rijswijk!

Brace of bandage voor de knie?

Het kniegewricht is in vele gevallen niet sterk genoeg om op eigen kracht te genezen en heeft vaak ‘een handje nodig’. Een kniebrace, kniebandage of sportbrace is in dit geval dan uitermate geschikt: een brace of bandage kan het kniegewricht ondersteunen en stabiliseren waardoor kniepijn / knieklachten af zullen nemen. Een kniebrace biedt hierin meer ondersteuning dan een kniebandage, door de stevigere baleinen aan de zijkanten. Afhankelijk van de klachten en de mate van belasting kan er een keuze worden gemaakt voor een knie brace, knie bandage of sportbrace. De duur van het dragen van een kniebrace of kniebandage kan per persoon verschillen, maar is doorgaans geadviseerd voor een periode van 6-12 weken.

Welke kniebrace is de beste?

Vindt u het lastig om online een keuze te maken voor een kniebrace, kniebandage of sportbrace? Dat begrijpen wij volkomen! Onze specialisten van ProBrace staan voor u klaar. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met ons team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers voor een op maat gemaakt advies door een email te sturen naar info@probrace.nlof te bellen naar +31(0)854011911. Er staat altijd wel iemand voor u klaar om u te helpen met uw knieblessure. Twijfelt u over uw knieblessure en de bijpassende kniebrace, kniebandage of sportbrace? Neem dan geheel gratis contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Online chat: www.probrace.nl (rechtsonder in beeld)
E-mail: info@probrace.nl
Telefoon: +31 (0)85 4011 911

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Aanrader!!

10 / 10

Snelle levering en via de mail word je op de hoogte gehouden wanneer je bestelling geleverd wordt…Top!!

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de…

10 / 10

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de telefoon,keurig verpakte bestelling.

Snelle levering volgens afspraak

10 / 10

Snelle levering volgens afspraak

X

10 / 10

X

Nacht Brace.

8 / 10

Nacht Brace. Deze is zeer aangenaam kwa stof. Is niet vervelend in bed. Ben de eerste ochtend na het dragen met minder pijn uit bed...

Laat een review achter