Jumpersknee kniebrace of patellabandje kopen? - ProBrace

Jumpersknee? Kniebrace kopen?

Bij een Jumpersknee heeft u last van uw kniepees die over uw kniegewricht loopt. Deze kniepees loopt vanaf het scheenbeen richting de knieschijf. In deze kniepees zit de patella (knieschijf) verweven en het kan zijn dat deze ontstoken raakt. Dit wordt een tendinitis genoemd. Ook kan het zijn dat de kniepees ‘verslechterd’. Dit noemt men een tendinose. Er ontstaat op deze wijze een zogeheten Jumpersknee. De Jumpersknee ontwikkeld zich meestal zonder aanwijsbare oorzaak, dit wordt idiopatisch genoemd.

Symptomen jumpers knee

Een jumpers knee is te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Pijn bij het (explosief) strekken van de knie (bijvoorbeeld tijdens springen)
  • Pijn aan de onderzijde van uw knieschijf (apex)
  • Pijn tijdens of na het sporten
  • Pijn tijdens het traplopen
  • Zwelling/ verdikking aan de onderzijde van de knieschijf
Jumpersknee? Kniebrace kopen?
×

Kleur

Materiaal

Patellabrace G+

Patellabrace G+

Op zoek naar een betaalbare oplossing bij klachten aan en rondom de knieschijf? Deze patellabrace is geschikt bij pijnklachten aan de patellapees (knieschijf pees), net onder de knieschijf.

€29,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genupoint Patellabandje

Genupoint Patellabandje

Deze kniebandage vermindert de pijn bij pijn aan de knieschijf, kniepeesontstekingen en een jumpersknee. Een bewezen oplossing!

€39,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Unloader PF Knieschijf Brace

Unloader PF Knieschijf Brace

Patellofemorale klachten? Klachten rond de knieschijf? De unloader PF is bij uitstek de beste kniebrace voor mensen met patella klachten.

€119,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconenboord kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€61,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€54,95 €27,50

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Hoe ontstaat een jumpers knee?

In veel gevallen is het de kniepees die overbelast raakt. De overbelasting wordt niet veroorzaakt vanwege een trauma maar ‘ontstaat’ en sluipt er geleidelijk aan in. Vaak komt dit tot stand door een veel herhaalde en verkeerde belasting. Er ontstaan microscheurtjes in de pees waarna het lichaam niet genoeg hersteltijd krijgt. Hierdoor zal de peeskwaliteit verminderen. Wat voor klachten onder de knieschijf kan leiden.

Dit ontstaat vaak tijdens het sporten. Bekende voorbeelden hiervan zijn:

Behandeling Jumpersknee met een brace

Voor een positief verloop voor het herstel van een jumpers knee zijn meerdere behandelopties mogelijk. Het is belangrijk om te weten dat het herstel van een pees langzaam verloopt.
De behandeling van de jumperknee zal op een actieve manier worden uitgevoerd. Excentrische oefeningen zullen een goed resultaat leveren. Ga hiervoor naar een fysiotherapeut. 

Tijdens deze oefeningen kan ondersteuning van de knieschijf (patella) van belang zijn. Op zoek naar de juiste brace voor u? Kijk hieronder welke patella brace ProBrace u kan adviseren:

  1. De Bauerfeind Patellabrace Genupoint is de ideale kniebandage voor maximale ondersteuning in de patella. Uit ervaring is continue druk op de pees het meest pijn dempend.
  2. Genutrain P3 Kniebrace, is de opvolger van de Genutrain. De bandage geeft iets meer stabiliteit en is voorzien van een verstelbare band welke de knieschijf extra ondersteuning biedt. Ook is de brace uitstekend geschikt voor tijdens het sporten! Voor meer stabiliteit kan het gewricht er ook nog bij
  3. Graag een brace gebruiken tijdens het sporten? Voor extra ondersteuning, compressie en stabiliteit rondom de patella en toch de extra bewegingsvrijheid bewaren. Kijk dan naar de “Sport Knee Support Kniebrace”.
  4. Voor een eenvoudige en goede oplossing, welke al jaren zijn effectiviteit bewijst, kan er gekozen worden voor de Bauerfeind Genupoint patella Effectief en prijstechnisch een leuke oplossing voor uw probleem.

 

Jumpersknee? Kniebrace kopen?
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »