Contractuur van Dupuytren | brace kopen? - ProBrace

Contractuur van Dupuytren

Wat is contractuur van Dupuytren

Bij een contractuur van Dupuytren is het lastig om de vingers niet volledig meer te kunnen strekken. Het opvallende is dat de ziekte veelal het meest voorkomt bij mensen die ouder zijn dan 50 jaar, en veelal zijn het mannen die hierdoor getroffen worden.

Het woord Dupuytren betekend letterlijk “samentrekking”. Bij een contractuur van Dupuytren is er sprake van een samentrekking van de vingers. Dit komt door een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm. 
In de meeste gevallen zijn het de ringvinger en de pink die aangedaan zijn.

Oorzaken van ziekte van Dupuytren

Waar het contractuur van Dupuytren precies vandaan komt weten we niet. In de meeste gevallen ontstaan de klachten geleidelijk aan. Het begint met stug bindweefselstreng in de handpalm. De strengen lopen van de handpalm naar de vingers. Na verloop van tijd (maanden of jaren) kan het zijn dat er harde onderhuidse bindweefselstrengen ontstaan. De vingers gaan hierdoor kromtrekken en zijn lastig te strekken.

Symptomen bij een contractuur van Dupuytren

  • Stijve vingers
  • Stugge bindweefselstrengen
  • Harde knobbels aan de binnenkant van de handpalm
  • De vingers kunnen lastig gestrekt worden
  • Na een aantal jaar trekken de vingers krom

Diagnose en behandeling

Er zijn meerdere behandelmethodes mogelijk. Als de klachten in een ver stadia zijn is het mogelijk om eraan geopereerd te worden of het weefsel te injecteren.
Kom je erachter dat je net in de beginfase zit en last heeft van wat stijve vingers? Dan kan eventueel een brace oplossing bieden. De Orliman vingersspalk Dupuytren zorgt voor strekking en stabiliteit van de vingers. Door het rekken van de vingers worden de vingers mobieler voor de allerdaagse handelingen.

De onderstaande brace wordt hierbij geadviseerd:

  1. Orliman vingerspalk Dupuytren
Contractuur van Dupuytren
Lees meer
Orliman Dupuytren Vingerspalk

Dupuytren Vingerspalk

Dé oplossing voor de ziekte van Dupuytren, Artrose of een Triggerfinger is een vingerspalk van het merk Orliman. Deze elastische vingerspalk / brace zorgt voor een strekking en stabilisatie van uw vinger(s)!

€79,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw