Instabiliteit van de enkel? Enkelbraces en enkelbandages snel en makkelijk online besteld - ProBrace

Instabiliteit enkel tijdens sport? De beste enkelbraces of enkelbandages bij een instabiliteit van uw enkel

ProBrace heeft voor u een selectie gemaakt van de beste (sport) braces en bandages bij instabiliteit klachten aan uw enkel. Bij elke brace of bandage vindt u de indicaties waarbij desbetreffende brace of bandage gedragen kan worden, een uitleg over het product, de ondersteuningsklasse en hoe u de beste maat voor u kan selecteren. Twijfelt u echter over welke brace of bandage voor uw enkel of bij uw specifieke klacht van toepassing is? Laat u dan GRATIS adviseren door een fysiotherapeut of bewegingstechnoloog van ProBrace. Dit kunt u doen door contact op te nemen via info@probrace.nl, te chatten op onze website of te bellen naar +31 (0)85 4011 911. 

 

Wat te doen bij een instabiliteit van de enkel?

Een instabiliteit van de enkel ontstaat meestal na een ernstige of herhaalde distorsie (verstuiking / verzwikking) van het desbetreffende gewricht. In dit geval het enkel gewricht. Er zijn een aantal symptomen van belang om vast te stellen dat een enkel (chronisch) instabiel is. Een van de belangrijkste symptomen is dat de enkel veelvuldig omslaat / ‘door de enkel gaan’ tijdens het sporten, wandelen of zelfs lopen. Vaak is er een te zwak spier- pees en band complex rondom de enkel aanwezig, waardoor de enkel snel omslaat. Om te voorkomen dat er vaker door de enkel wordt gegaan is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist. Een fysiotherapeut bijvoorbeeld. Ter ondersteuning kunt u gebruik maken van enkelbraces of enkelbandages. Wetenschap heeft bewezen dat revalidatie met een enkelbrace of enkelbandage sneller en beter gaat dan zonder enkelbrace of enkelbandage *(Bron: KNGF).

Hieronder staan de beste enkelbraces en enkelbandages weergegeven die u snel en eenvoudig online kunt kopen. Heeft u echter meer behoefte aan persoonlijke ondersteuning? Neem dan contact op met ProBrace voor een geheel GRATIS advies van een specialist. Dit kan via info@probrace.nl, de online chat via www.probrace.nl of bellen naar +31 (0)85 4011 911.
 

*Waarom enkelbraces of enkelbandages kopen?

In de huidige richtlijn van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor de Fysiotherapeuten) wordt het dragen van enkelbraces en enkelbandages geadviseerd zodra de zwelling rondom het gewricht is afgenomen. U kunt de kans op volledig herstel vergroten door direct na het verdwijnen van de zwelling voor 6 weken een brace of bandage voor uw enkel te dragen. Het preventief gebruiken van enkelbraces en bandages zorgt voor een forse verlaging van de kans op een herhaald trauma. 

*Bron: www.kngf.nl
 

Waarom enkelbraces en enkelbandages kopen bij ProBrace?

ProBrace heeft een selectie gemaakt van de beste enkelbraces, enkelbandages, sport braces en sport orthesen in haar soort. ProBrace staat ook al jaren bekend als de specialist op het gebied van orthopedische hulpmiddelen. De beste braces en bandages kunt u dus het gemakkelijkst snel online kopen bij ProBrace. Bent u bij uw enkel instabiliteit dus op zoek naar de beste braces en bandages? Koop bij ProBrace of kom langs bij een van onze aanmeetlocaties. ProBrace staat u hier te woord en biedt u braces en bandages aan van de beste kwaliteit prijs verhouding. Laat u gratis en voor niets adviseren door een fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of orthopedisch adviseur van ProBrace via de email info@probrace.nl, de online chat op www.probrace.nl of via de telefoon +31 (0)85 4011 911.

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Basko A.S.O. Enkelbrace

A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€69,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€29,95

Vergelijk
Informatie
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€68,95

Vergelijk
Informatie
Zamst Filmista Enkelbrace

Filmista Enkelbrace

De Zamst Filmista is de dunste (1.3 mm!) en de lichtste enkelbrace op de markt! Ideaal tijdens het sporten door haar optimale draagcomfort en maximale bewegingsvrijheid!

€50,00 €45,00

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€59,95 €47,00

Vergelijk
Informatie
Orliman Kinder Enkelbrace

Kinder Enkelbrace

De Orliman Kinder Enkel Brace geeft steun, stabiliteit en bescherming zonder een belemmering te zijn. De brace is succesvol gebleken bij het behandelen van milde enkelletsels bij kinderen!

€49,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Vergelijk
Informatie
Exo-L Exo-L Enkelbrace

Exo-L Enkelbrace

De EXO-L is een maatwerk 3D geprinte enkelbrace die buiten de schoen wordt gedragen. Het principe bestaat uit een maatwerk hielkap en een een lus op de schoen waartussen een extra enkelband gespannen wordt.

€299,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Action Enkelbandage

Malleo Action Enkelbandage

De Malleo Action enkelbandage is een comfortabele kleine compressie bandage. De bandage zorgt voor stabiliteit, verlichting van de pijn en voorkomt dankzij de comfortabele compressie vochtophopingen rond de enkel.

€25,95

Vergelijk
Informatie
Push Ortho Aequi Enkelbrace

Ortho Aequi Enkelbrace

De Push Ortho Enkelbrace Aequi biedt de perfecte balans tussen krachtige mechanische ondersteuning van de enkel en draagcomfort. Deze orthese is te gebruiken bij ernstige instabiliteit, enkelbandlaesies, en artrose.

€99,99 €74,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind MalleoTrain® Enkelbrace

MalleoTrain® Enkelbrace

De Bauerfeind MalleoTrain® is een ver doorontwikkelde bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De speciale profielpelottes zorgen voor extra ondersteuning en proprioceptische werking.

€64,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage

Sport Enkelbandage

De Thuasne Sport Enkelbandage garandeert een compressie van het gewricht en bevordert de proprioceptie. De anatomische pasvorm maakt dat deze enkelbandage ideaal gebruikt kan worden tijdens sportactiviteiten.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Form Fit Enkelbrace

Form Fit Enkelbrace

Vergelijkbaar met de bekende A.S.O. enkelbrace is deze Form Fit rigide enkelbrace geschikt om de ernstig verzwikte enkel te ondersteunen. Deze brace wordt ook veel gebruikt na een enkel fractuur om de eerste weken na het gips de enkel te ondersteunen...

€53,95

Vergelijk
Informatie
Dempende Inlegzool (bij Diabetes / Artrose)

Dempende Inlegzool (bij Diabetes / Artrose)

Deze comfortabel inlegzool is een dempende inlegzool die toegepast wordt bij mensen met metatarsalgie, neuropathische pijn onder de voeten, diabetes voeten, artrose of simpelweg voor extra comfort tijdens het staan, sporten & gaan.

€39,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab® BOA® is de nieuwste enkelbrace van Thuasne, maar voorzien van een BOA sluiting om het aan en uittrekken te vereenvoudigen.

€74,95

Vergelijk
Informatie
Push MED Enkelbrace

MED Enkelbrace

De Push med enkelbrace is gebaseerd op de principes van de functionele tapebandage. De brace is te gebruiken bij onderandere instabiliteit, enkelfractuur, postoperatief, artrose en bij een voetballersenkel.

€84,95

Vergelijk
Informatie
CARE Malleo Enkelbrace CARE

Malleo Enkelbrace CARE

De CARE malleo Enkelbrace is een bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De brace is uitgevoerd met speciale pelottes die zorgen voor een proprioceptische werking.

€39,95 €22,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Enkelbrace Novamed

Enkelbrace Novamed

Novamed enkelbrace - Een zeer comfortabele enkelbrace geschikt voor diverse enkelklachten.

€34,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Push Ortho Aequi Junior - Kinder Enkelbrace

Ortho Aequi Junior - Kinder Enkelbrace

Zoekt u een enkelbrace voor uw kind? De Ortho Aequi enkelbrace van Push is dé enkelbrace voor kinderen met enkelklachten.

€89,95 €72,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw