Gescheurde enkelbanden | enkelbrace kopen?✅ - ProBrace

Gescheurde enkelbanden

Evenals een verzwikking van de enkel, kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld na een misstap door de enkel gaat. Hierbij komt het structuur, wat gelegen ligt om de enkel op rek en kan het gebeuren dat de spanning zo groot wordt waardoor de banden kunnen scheuren.

Wat is een gescheurde enkelband?

De enkel twee uitstekende botdelen, hieraan wordt een enkel herkend. De twee uitstekende botdelen worden de malleolus genoemd. Over de uitstekende botdelen lopen de enkelbanden. De enkelbanden zijn stugge, stevige bandstructuren gelegen om de enkel. Bij een gescheurde enkelband is de voet verder dan maximaal gekanteld geweest. Bij gescheurde enkelbanden is de pijn vaak extreem en ontstaat er een grote eivormige bult op de enkel.

Oorzaak van een gescheurde enkelband.

Zodra een enkelgewricht een onverwachte beweging maakt, waarbij de enkel verder dan maximaal kantelt dan komen de enkelbanden op rek. Als de rek op de enkelbanden zo extreem zijn kan het zijn dat de enkelbanden scheuren.
Gescheurde enkelbanden kunnen door allerlei verschillende manieren veroorzaakt worden. Iemand kan zich verstappen bij bijvoorbeeld een afstapje, stoeprand of een kuil in het gras. Ook kan iemand tijdens zijn sprong verkeerd terecht komen.

Symptomen

 • Zwelling van de enkel
 • Een eivormige bult op de enkel
 • Bloeduitstorting (paarse kleur, vlak onder de enkel)
 • Bewegen van de enkel zeer pijnlijk
 • Niet op de voet kunnen staan
 • Niet op de voet kunnen lopen

Behandeling gescheurde enkelbanden

Zorg ervoor dat de enkel gekoeld wordt met ijs. Let op! Dit heeft alleen zin binnen het eerste kwartier na het ontstaan van de blessure. Vervolgens is het van belang dat de voet hersteld. In het begin is het belang dat de pijn en de zwelling afneemt. Dit kan gedaan worden door de voet omhoog te houden en de enkel rust te geven. In het begin zal u vooral veel op krukken moeten lopen. Na een paar dagen zal de zwelling afnemen. Naarmate de zwelling afneemt is het van belang om de voet te laten herstellen (herstel kan 4-7 weken duren). Er kan gebruik gemaakt worden van een brace om de enkel te ondersteunen. De bandage kan voor extra steun zorgen tijdens het herstel of om de  De volgende braces kan ProBrace u adviseren:

 1. Push Ortho Aequi Enkelbrace, biedt ideale ondersteuning voor het stabiliseren van het enkelgewricht na het verzwikken of scheuren van de enkelbanden.
 2. Form fit enkelbrace, dankzij de veter is de brace zeer goed, op maat af te stellen. De brace biedt stevige stabiliteit aan het enkelgewricht.

 In het verleden gescheurde enkelbanden opgelopen en nu opzoek naar stabiliteit binnen het enkelgewricht? Kijk dan naar de volgende braces:

 1. Graag optimaal willen bewegen en sporten? En tegelijkertijd goede ondersteuning voor de enkels? Kies dan voor de Aircast A60 Enkelbrace, deze worden ook gebruikt door Andy Murray.
 2. Vaak uw enkels aan het intapen voor extra stabiliteit tijdens het sporten? Kies voor een eenvoudigere oplossing: de Med enkelbrace.
 3. Een speciaal op maat gemaakte brace, waarbij u de kans zeer klein is om ooit nog eens door de enkel te gaan? Kijk dan naar de EXO-L.
Lees meer
Push Ortho Aequi Enkelbrace

Ortho Aequi Enkelbrace

De Push Ortho Enkelbrace Aequi biedt de perfecte balans tussen krachtige mechanische ondersteuning van de enkel en draagcomfort. Deze orthese is te gebruiken bij ernstige instabiliteit, enkelbandlaesies, en artrose.

€99,99 €74,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Form Fit Enkelbrace

Form Fit Enkelbrace

Vergelijkbaar met de bekende A.S.O. enkelbrace is deze Form Fit rigide enkelbrace geschikt om de ernstig verzwikte enkel te ondersteunen. Deze brace wordt ook veel gebruikt na een enkel fractuur om de eerste weken na het gips de enkel te ondersteunen...

€53,95

Vergelijk
Informatie
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€68,95

Vergelijk
Informatie
Push MED Enkelbrace

MED Enkelbrace

De Push med enkelbrace is gebaseerd op de principes van de functionele tapebandage. De brace is te gebruiken bij onderandere instabiliteit, enkelfractuur, postoperatief, artrose en bij een voetballersenkel.

€84,95

Vergelijk
Informatie
Exo-L Exo-L Enkelbrace

Exo-L Enkelbrace

De EXO-L is een maatwerk 3D geprinte enkelbrace die buiten de schoen wordt gedragen. Het principe bestaat uit een maatwerk hielkap en een een lus op de schoen waartussen een extra enkelband gespannen wordt.

€299,00

Vergelijk
Informatie
CARE Malleo Enkelbrace CARE

Malleo Enkelbrace CARE

De CARE malleo Enkelbrace is een bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De brace is uitgevoerd met speciale pelottes die zorgen voor een proprioceptische werking.

€39,95 €22,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw