Enkel verstuikt? Neem contact op met ProBrace voor een gratis enkelbrace advies! - ProBrace

Gescheurde enkelbanden en enkelbrace of enkelbandage kopen? Enkelbraces voor iedereen!

‘Door je enkel gegaan’ of 'je voet verzwikt'? Het is en blijft een veelvoorkomend en veel gehoord probleem. Je bent tijdens het sporten door je enkel gegaan en moet direct van je trainer gaan koelen, want anders word je enkel dik. Een dag later is je enkel ontzettend dik geworden en heb je pijn wanneer je de enkel belast, met name tijdens het lopen. Voor de zekerheid toch maar even langs de fysiotherapeut of huisarts, maar die kunnen er de eerste dagen weinig aan doen, aangezien de zwelling nog teveel is. Wat nu?

Herkent u dit? Lees dan verder..


Mijn enkelbanden gescheurd of opgerekt; wat is er aan de hand?

‘Ik ben door mijn enkel gegaan’ is en blijft veel gehoord, maar wat is er eigenlijk aan de hand? De enkelbanden zijn stevige banden (ligamenten) die liggen aan de binnen- (mediale) en buitenste (laterale) zijde van de enkel en verbinden diverse gewrichten en botstructuren met elkaar. De functie van de enkelbanden is het verstevigen van het enkelgewricht en het voorkomen van extreme bewegingen van het enkelgewricht. Het komt weleens voor dat wanneer u zich verstapt en dat uw voet naar binnen klapt en dat om die reden uw buitenste enkelbanden op maximale rek komen te staan. Mocht dit onder een te grote stress gebeuren, dan kan het zomaar zijn dat uw enkelbanden inscheuren of zelfs afscheuren.
 

Het inscheuren van de enkelbanden is onder veel verschillende diagnosen / benamingen bekend:

 • Ingescheurde enkelbanden
 • Gescheurde enkelbanden
 • Door de enkel gegaan
 • Distorsie van de enkel
 • Ik heb me verstapt
 • Verzwikking van de enkel
 • Omgezwikte enkel
 • Omgeklapte enkel
 • Inversie trauma
 • Enkel verstuiking
 • Enkel trauma
 • Enkel kneuzing
 • Etc.


Enkelbanden gescheurd, de symptomen

Het inscheuren van de enkelbanden komt vaak voor bij contactsporten, sporten waarbij veel gesprongen wordt, een oneffen ondergrond aanwezig is of als er veel gedraaid wordt. De belangrijkste symptomen waaraan u ingescheurde / gescheurde enkelbanden kunt herkennen.

 • Pijn aan de buitenkant van de enkel
 • Zwelling van de enkel (‘een ei op de enkel’)
 • Blauwe plek / blauw gekleurde huid / een bloeduitstorting (hematoom) aan de buitenkant van de enkel
 • Pijn tijdens bewegen en belasten van de enkel (moeite met staan en lopen)
 

Voorkomen dat de enkelbanden scheuren?

Het is uiterst belangrijk dat u goed omgaat met een letsel van de enkelbanden, want als een dergelijk letsel niet wordt behandeld dan loopt u het risico dat er een chronische instabiliteit ontwikkeld in de enkel. Maar hoe kunt u uw enkel goed behandelen? Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies aan de hand is met uw enkel. Om dit te weten te komen moet u contact opnemen met een specialist: een fysiotherapeut of (huis)arts. Deze specialisten kunnen een officiële diagnose stellen voor uw probleem. Met dit gegeven kunt u zelf gaan handelen. Bij ingescheurde of afgescheurde enkelbanden is het van belang om eerst rust te houden, zodat de zwelling af kan nemen en de enkelbanden de rust krijgen om te herstellen. Na deze rustfase (doorgaans 4-7 dagen) wordt het langzaam tijd om weer gaan te belasten. Om te weten hoe dit gebeurt raden wij u aan om contact op te nemen met een fysiotherapeut.
 

Enkelbanden gescheurd, wat kan ik zelf doen?

Bij het inscheuren of afscheuren van de enkelbanden is het belangrijk dat er allereerst rust wordt gehouden, zodat de zwelling kan afnemen en de enkelbanden de rust krijgen om te herstellen. Hoe u deze enkelbanden kan ondersteunen in haar functie, zodat zij ook de kans krijgen om te herstellen kunt u een brace therapie toepassen. Het is niet voor niets dat het dragen van een brace of bandage voor de enkel ervoor zorgt dat de kans op volledig herstel aanzienlijk vergroot wordt, aldus het KNGF (www.kngf.nl). Het dragen van een enkel brace of bandage wordt aangeraden, zodra de zwelling begint af te nemen. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat het preventief gebruiken van een enkelbrace of enkelbandage zorgt voor een forse verlaging van een recidief (herhaald trauma) en dus de kans op ontwikkeling van een chronische instabiliteit van uw enkel.  
 

Enkelbrace of enkelbandage kopen?

De beste enkelbraces en enkelbandages, sport braces of sport orthesen kunt u makkelijk en snel online kopen bij ProBrace. Bent u dus op zoek naar de beste enkelbraces of enkelbandages na een inversie trauma, dan laat u geheel gratis adviseren door ProBrace. ProBrace heeft fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers in dienst die u kunnen adviseren over welke brace of bandage de beste is voor uw enkel.

Enkelbrace of enkelbandage tijdens sport?

Op onze website vindt u per sport welke enkelbrace of enkelbandage u het beste kunt bestellen bij ingescheurd / gescheurde enkelbanden. Kijkt u voor de beste sportbraces bij gescheurde of ingescheurde enkelbanden hier: https://www.probrace.nl/sportbraces/. Wilt u de juiste ondersteuning dan is ProBrace de plek waar u online makkelijk en snel enkelbraces, enkelbandages, een sportbrace of een sport orthese kunt kopen. Deze enkelbraces en enkelbandages zijn altijd de juiste ondersteuning bij uw ingescheurde of gescheurde enkelbanden. Twijfelt u over welke enkelbrace, enkelbandage, sportbrace of sport orthese voor u de beste is die u kunt kopen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace voor een gratis advies.
 

Welke enkelbrace of enkelbandage bestellen?

ProBrace heeft contact met veel verschillende leveranciers en heeft de beste enkelbraces en enkelbandages speciaal voor u geselecteerd en hieronder weergegeven. Twijfelt u over welke enkelbrace of enkelbandage voor u de beste is die u kunt bestellen? Bij elk product staat beschreven bij welke diagnoses deze enkelbrace of enkelbandage veel gebruikt is. Twijfelt u echter nog of wilt u het graag zeker weten? Neem dan contact op met ProBrace via info@probrace.nl, de chat op onze website, bel naar +31 (0)85 4011 911 of kom langs bij een van onze aanmeetlocaties.


* Termen:

Inversietrauma: dit is een beweging binnen de anatomie; het naar binnen bewegenvan de enkel

Distorsie: gewrichtletsel zonder botbreuken (fractuur) of ontwrichting, waarbij verschillende structuren onder spanning zijn komen te staan. Hierbij te denken aan het spier- peescomplex, ligamenten en het kapsel van een gewricht. Dit kan leiden tot opgerekte enkelbanden, een partiële ruptuur (ingescheurde enkelbanden) of een volledige ruptuur (gescheurde enkelbanden).

Het verband tussen een distorsie / verstuiking en een inversietrauma / verzwikking is dat een distorsie, of een (partiele) ruptuur of fractuur een direct gevolg kan zijn van een inversietrauma.


Bron: https://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-enkelbandletsel-tweede-herziening
 

 

 

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Basko A.S.O. Enkelbrace

A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€69,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€29,95

Vergelijk
Informatie
Zamst Filmista Enkelbrace

Filmista Enkelbrace

De Zamst Filmista is de dunste (1.3 mm!) en de lichtste enkelbrace op de markt! Ideaal tijdens het sporten door haar optimale draagcomfort en maximale bewegingsvrijheid!

€50,00 €45,00

Vergelijk
Informatie
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€68,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Kinder Enkelbrace

Kinder Enkelbrace

De Orliman Kinder Enkel Brace geeft steun, stabiliteit en bescherming zonder een belemmering te zijn. De brace is succesvol gebleken bij het behandelen van milde enkelletsels bij kinderen!

€49,95

Vergelijk
Informatie
Exo-L Exo-L Enkelbrace

Exo-L Enkelbrace

De EXO-L is een maatwerk 3D geprinte enkelbrace die buiten de schoen wordt gedragen. Het principe bestaat uit een maatwerk hielkap en een een lus op de schoen waartussen een extra enkelband gespannen wordt.

€299,00

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind MalleoTrain® Enkelbrace

MalleoTrain® Enkelbrace

De Bauerfeind MalleoTrain® is een ver doorontwikkelde bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De speciale profielpelottes zorgen voor extra ondersteuning en proprioceptische werking.

€64,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Enkelbrace Novamed

Enkelbrace Novamed

Novamed enkelbrace - Een zeer comfortabele enkelbrace geschikt voor diverse enkelklachten.

€34,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€59,95 €47,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Action Enkelbandage

Malleo Action Enkelbandage

De Malleo Action enkelbandage is een comfortabele kleine compressie bandage. De bandage zorgt voor stabiliteit, verlichting van de pijn en voorkomt dankzij de comfortabele compressie vochtophopingen rond de enkel.

€25,95

Vergelijk
Informatie
Push Ortho Aequi Enkelbrace

Ortho Aequi Enkelbrace

De Push Ortho Enkelbrace Aequi biedt de perfecte balans tussen krachtige mechanische ondersteuning van de enkel en draagcomfort. Deze orthese is te gebruiken bij ernstige instabiliteit, enkelbandlaesies, en artrose.

€99,99 €74,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Push MED Enkelbrace

MED Enkelbrace

De Push med enkelbrace is gebaseerd op de principes van de functionele tapebandage. De brace is te gebruiken bij onderandere instabiliteit, enkelfractuur, postoperatief, artrose en bij een voetballersenkel.

€84,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab® BOA® is de nieuwste enkelbrace van Thuasne, maar voorzien van een BOA sluiting om het aan en uittrekken te vereenvoudigen.

€74,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage

Sport Enkelbandage

De Thuasne Sport Enkelbandage garandeert een compressie van het gewricht en bevordert de proprioceptie. De anatomische pasvorm maakt dat deze enkelbandage ideaal gebruikt kan worden tijdens sportactiviteiten.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Form Fit Enkelbrace

Form Fit Enkelbrace

Vergelijkbaar met de bekende A.S.O. enkelbrace is deze Form Fit rigide enkelbrace geschikt om de ernstig verzwikte enkel te ondersteunen. Deze brace wordt ook veel gebruikt na een enkel fractuur om de eerste weken na het gips de enkel te ondersteunen...

€53,95

Vergelijk
Informatie
Push Ortho Aequi Junior - Kinder Enkelbrace

Ortho Aequi Junior - Kinder Enkelbrace

Zoekt u een enkelbrace voor uw kind? De Ortho Aequi enkelbrace van Push is dé enkelbrace voor kinderen met enkelklachten.

€79,95 €69,95

Vergelijk
Informatie
Push Med Enkelbrace Aequi Flex

Med Enkelbrace Aequi Flex

De Push Med Aequi Flex is een enkelbrace waarbij mobiliteit en rigiditeit goed samensmelten. De enkel wordt stevig ondersteund zonder de bewegingsvrijheid hierbij ernstig te beperken.

€88,99 €79,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw